US Citizenship Quiz Answers 100% Score quiz factory

 

US Citizenship Quiz Answers 100% Score Quiz Factory 2021



US Citizenship Quiz Answers Can you name all of these state capitals? This quiz is hard, but doable. See if you can name all of the state capitials.
us citizenship test,citizenship answers,citizenship test answers,usa citizenship,usa citizenship test,citizenship interview,us citizenship questions,civics test citizenship,citizenship video,apply for american citizenship,civics citizenship,apply for citizenship,citizenship exam questions,free practice citizenship test,citizenship test sample,uscis citizenship test video,us citizenship interview,us citizenship naturalization test 2021 one answer



1. What is the day called that Americans celebrate on the 4th of July?


  1. Independence day
  2. Christmas Day

Right Answer: Independence day



2. What is the title of America’s national anthem?


  1. The Star-Spangled Banner
  2. God Save the Queen

Right Answer: The Star-Spangled Banner


3. What is the name given to the first 10 amendments of the US Constitution?


  1. The Bill of Rights
  2. The Bill of Sale

Right Answer: The Bill of Rights



4. Who was the first president of the United States of America?


  1. George Washington
  2. Bruce Lee

Right Answer: George Washington



5. What is written at the beginning of the Constitution?


  1. We the people
  2. We know their truths

Right Answer: We the people




6. In the First Amendment there is one right/freedom that is guaranteed, what is it?


  1. Religion
  2. Voting

Right Answer: Religion



7. Why is there 13 stripes on the U.S flag?


  1. To represent the 13 original colonies
  2. 13 is Taylor Swift’s lucky number


Right Answer: To represent the 13 original colonies




8. What is the name of the highest court in the United States?


  1. The Supreme Court
  2. The Super Important Court

Right Answer: The Supreme Court


9. What is the date of the final day on which you can send in federal tax forms?


  1. April 15th
  2. May 20th


Right Answer: April 15th



10. Where in the United States is the Statue of Liberty found?


  1. New York City
  2. California

Right Answer: New York City


11. What is the capital of the United States?


  1. New Jersey
  2. Washington, DC

Right Answer: Washington, DC



12. What was the name of the piece of territory that the United States brought from France in 1803?


  1. Louisiana Territory
  2. French Territory

Right Answer: Louisiana Territory


13. How many times can you run for senate?



  1. There is no limit
  2. 4 times

Right Answer: There is no limit


14. Who is considered to be the ‘Father of our country’


  1. George Washington
  2. Alexander Hamilton

Right Answer: George Washington


15. What was the name of the war that was fought between the North and South in the 1800s?


  1. The Civil War
  2. The War of Independence

Right Answer: The Civil War



16. In a situation where the President and the Vice President cannot serve, who is elected as president?


  1. Whoever the people want
  2. The Speaker of the House

Right Answer: The Speaker of the House


17. One of these was not one of the original 13 colonies, which one is it?


  1. California
  2. New Hampshire

Right Answer: California



18. Which of these is included in the Bill of Rights?




  1. The right to bear arms
  2. The right to vote

Right Answer: The right to bear arms



19. Who wrote the original Declaration of Independence

  1. Thomas Jefferson
  2. Alexander Hamilton

Right Answer: Thomas Jefferson




20. How many active members are there in the House of Representatives?


  1. 435
  2. 20

Right Answer: 435



21. Which of these two is not one of the major branches of government?


  1. Media
  2. Legislative

Right Answer: Media


22. What is the judicial branch responsible for?



  1. Understands the law
  2. Declares independence

Right Answer: Understands the law



23. Which of these two is considered not to be a national U.S holiday?


  1. Independence Day
  2. Boxing Day

Right Answer: Boxing Day


24. Who is the acting Chief of Justice at the moment?


  1. John Roberts
  2. Donald Trump

Right Answer: John Roberts


25. How long is a term?


  1. 6 Years
  2. 21 Years

Right Answer: 6 Years


26. Which out of the two is not a territory of the U.S?


  1. Greenland
  2. Puerto Rico

Right Answer: Greenland


27. Which month do the people of the United States vote for their president?


  1. November
  2. May


Right Answer: November



28. Which one of these two states borders Mexico?


  1. California
  2. Boston


Right Answer: California


29. Which of these states borders Canada?


  1. North Dakota
  2. Iowa
  3. California
  4. Wisconsin

Right Answer: North Dakota



30. What was the name of the movement in the 1960s that fought against racial discrimination?


  1. Civil Rights Movement
  2. Independence Movement

Right Answer: Civil Rights Movement



31. In the U.S how old do you have to be to vote?


  1. 18
  2. 21

Right Answer: 18


32. When a U.S senator is elected, who do they represent?


  1. The President
  2. All people of a state

Right Answer: All people of a state


33. On what day do we celebrate Independence Day?


  1. 29th May
  2. 4th July

Right Answer: 4th July



34. How many years do U.S representatives stay in office for?


  1. 2
  2. 9

Right Answer: 2


35. Which war was fought by the U.S in the 1800s?


  1. The Anglo-Saxon War
  2. The Civil Wart

Right Answer: The Civil Wart


36. During World War I, who was the president?


  1. Woodrow Wilson
  2. George Washington

Right Answer: Woodrow Wilson


37. Who did the U.S fight against during the Second World War?


  1. Germany, Japan and Italy
  2. England and France

Right Answer: Germany, Japan and Italy


38. Who is given the title of the commander-in-chief of the US military


  1. The President
  2. The Vice President

Right Answer: The President


39. What is the name of the economic system in the United States?


  1. Capitalism
  2. Communism

Right Answer: Capitalism

40. Which of these is a promise you do not have to make when you become a U.S citizen?


  1. Smack yourself on the head
  2. Give up any loyalty to other countries

Right Answer: Smack yourself on the head


41. What is basic premise of the Declaration of Independence?


  1. All men are created equal
  2. To form a perfect union

Right Answer: All men are created equal


42. Some states have more representatives then others, why is this?


  1. It is done by population
  2. They were better states

Right Answer: It is done by population


43. Which is the longest river in the United States?


  1. Missouri
  2. California

Right Answer: Missouri

44. What was the name of the president during both the Great Depression and World War II??


  1. Franklin D. Roosevelt
  2. George Washington

Right Answer: Franklin D. Roosevelt


45. The Federalist Papers supported a passage of the U.S Constitution. Can you name one of the writers who wrote this paper?


  1. Alexander Hamilton
  2. Tony Blair

Right Answer: Alexander Hamilton


46. What is declared as a right in the Declaration of Independence?


  1. The pursuit of happiness
  2. The right to bear fighting

Right Answer: The pursuit of happiness


47. The U.S flag has 50 stars, why is this?


  1. 50 is Donald Trump’s favourite number
  2. There are 50 states

Right Answer: There are 50 states


48. Can you name one purpose of the United Nations?


  1. To promote world peace
  2. To promote world wars

Right Answer: To promote world peace

49. There are many amendments to the Constitution, how many exactly?



  1. 27
  2. 20

Right Answer: 27

50. Wall Street is a very famous Street in the United States, but what is it most famous for?


  1. Great hamburgers
  2. For being the financial centre of America

Right Answer: For being the financial centre of America


51. The land known as North America had other occupants before the Europeans arrived, who were they?


  1. Native Americans
  2. Dinosaurs

Right Answer: Native Americans


52. Bills have to be signed before they become U.S law, who is it that signs them



  1. The President
  2. The Vice President

Right Answer: The President

53. In the U.S constitution what does ‘freedom of religion’ mean?


  1. Any religion goes
  2. All religions are banned

Right Answer: Any religion goes


54. How many U.S Senators are there?


  1. 100
  2. 5

Right Answer: 100


55. If the senate becomes deadlocked, who is able to cast the deciding vote?


  1. The Vice President
  2. The President

Right Answer: The Vice President


56. When we say the Pledge of Allegiance, what do we promise loyalty to?


  1. The United States and its flag
  2. The President

Right Answer: The United States and its flag



57. At what age must all men register for the Selective Service?

  1. 18
  2. 21


Right Answer: 18



58. Which is officially recognised as a Native American tribe in the U.S?


  1. Seminole
  2. Mika

Right Answer: Seminole



59. What happened during the Constitutional Convention?


  1. The constitution was written
  2. A fight

Right Answer: The constitution was written

Post a Comment

0 Comments